Wandtapijten

Ontdek de prachtige collectie wandtapijten van Woven Wonders. Ze zijn speciaal ontworpen door ontwerpster Irene van Vliet en geweven in het Textielmuseum. Deze exclusieve textielkunst brengt de schoonheid van de natuur naar jouw woonomgeving. Met welk wandtapijt geef jij een origineel statement aan je interieur?

 

Wandtapijt

Een wandtapijt is een unieke wanddecoratie en straalt warmte en rust uit. Het is in ieder klassiek of modern interieur toe te passen. Verweven in een rijke geschiedenis past het, door het gebruik van de traditionele Jacquard techniek in combinatie met eigentijdse ontwerpen en materialen, weer helemaal in de woontrends.

Textielkunst

Wat textielkunst onderscheidt van andere kunsttechnieken is de tactiliteit en de rijkdom van textuur en materiaal. Zo biedt het een levendigheid maar zeker ook geborgenheid en warmte en is bovendien toepasbaar in iedere ruimte.

Limited edition

Wil je echt iets unieks in huis hebben, bekijk dan onze selectie van exclusief vervaardigde wandtapijten. Ze hebben afzonderlijk ieder hun eigen verhaal vanuit de natuur en door de beperkte oplage kun je zeker zijn van een origineel kunstwerk aan je muur.  

Geweven wandkleden

De wandkleden van Woven Wonders zijn ambachtelijk geweven in Nederland en België. Met grote zorg wordt er aandacht besteed aan optimale kwaliteit en duurzaamheid.

Natuurwandkleden

Wandkleden met een natuurthema brengen de schoonheid van de natuur in huis. Ze verfraaien de ruimte, creëren een kalmerende en ontspannende sfeer en bevorderen een gevoel van harmonie met de natuur. Of het nu gaat om een magisch-realistisch landschap of een poëtisch bloemenpatroon, deze unieke textielkunstwerken doen ons herinneren hoe bijzonder en inspirerend de natuur is en roepen een gevoel van verwondering en bewondering op.

Akoestische verbetering

Het dichte weefsel van tapijten helpt om geluidstrillingen te absorberen, waardoor de galm in een ruimte wordt verminderd. Dit kan vooral nuttig zijn in grote kamers met harde oppervlakken, zoals woonkamers, kantoren of vergaderzalen, waar tapijten de geluidskwaliteit kunnen verbeteren en een rustigere omgeving kunnen creëren.

Energiebesparing

Door het natuurlijke isolerende eigenschap van wandtapijten helpen ze warmte vast te houden en de kou buiten te houden. Door een wandtapijt op te hangen, kan een ruimte beter geïsoleerd worden, waardoor energiebesparingen mogelijk zijn.